EN

دیزل ژنراتور چیست و چگونه کار می کند؟

امروزه زندگی شهری و مدرن و حتی تا حدود بسیار زیادی زندگی روستایی به برق گره خورده است. با قطع شدن برق که می تواند بنا به دلایل مختلفی باشد، زندگی و روتین عادی آن مختل می شود. این موضوع باعث شده تا محصولی به نام دیزل ژنراتور تولید شود. این قهرمان می تواند روتین […]

...
دیزل ژنراتور چیست و چگونه کار می کند؟

امروزه زندگی شهری و مدرن و حتی تا حدود بسیار زیادی زندگی روستایی به برق گره خورده است. با قطع شدن برق که می تواند بنا به دلایل مختلفی باشد، زندگی و روتین عادی آن مختل می شود. این موضوع باعث شده تا محصولی به نام دیزل ژنراتور تولید شود. این قهرمان می تواند روتین عادی زندگی را برگرداند و مشکلات ناشی از قطعی برق را هم حل کند. اما دیزل ژنراتور واقعا چیست و دقیقا چگونه کار می کند؟ در ادامه این سوال را کامل و مفصل جواب خواهیم داد.

دیزل ژنراتور چیست؟

به ترکیب شدن یک موتور دیزلی و یک ژنراتور برق، دیزل ژنراتور گفته می شود. به طور کلی این دستگاه ها با استفاده از سوخت دیزل یا همان گازوئیل و یا در مواردی بنزین، می توانند برق تولید کنند. در مناطقی که دائما با مشکل قطعی برق درگیر هستند و یا آن که برق سراسری در آنجا وجود ندارد، دیزل ژنراتور می تواند یک منبع برق بسیار قدرتمند و مناسب باشد.

نحوه عملکردی دیزل ژنراتور

برای آن که بدانید دیزل ژنراتور چیست، باید بدانید نحوه عملکردی آن به چه شکلی است؟ به طور کلی 5 مرحله برای این موضوع وجود دارد که شامل موارد زیر می شود.

در ابتدا سوخت دیزل وارد موتور دستگاه می شود.

احتراق سوخت سبب می شود پیستون ها به حرکت دربیایند و انرژی مکانیکی تولید شود.

انرژی مکانیکی تولید شده می تواند به آلترناتورها منتقل شود.

آلترناتورها با استفاده کردن از میدان مغناطیسی دستگاه و سیم پیچ های آن، برق تولید می کند.

برق تولید شده در دستگاه می تواند از طریق تابلوهای کنترل به مصرف کننده ها منتقل شود.

این 5 مرحله به سادگی نشان دهنده نحوه عملکردی دستگاه هستند. عملکرد کلی دستگاه بسیار پیچیده تر و ظریف تر است اما به صورت کلی این موارد نشان دهنده مسیر تولید برق در دیزل ژنراتور است.

بیشتر بخوانید

اجزای اصلی دیزل ژنراتور

آیا می دانید اجزای اصلی دیزل ژنراتور چیست؟ هر کدام از این دستگاه ها از 7 بخش اصلی تشکیل شده اند که می توانند پروسه تولید برق از انرژی فسیلی را در کنار هم پیش ببرند.

موتور دیزل اولین بخش است که به قلب تپنده سیستم نیز معروف است. این موتور می تواند با سوزاندن گازوئیل، انرژی مکانیکی مورد نیاز را تولید کند.

ژنراتور که با نام آلترناتور هم شناخته می شود، برقی که سیستم تولید کرده است را به برق شهری متناوب تبدیل می کند.

مخزن سوخت در دیزل ژنراتورها متفاوت است. هر کدام از این دستگاه ها می توانند مخزن های بزرگ یا کوچک داشته باشند که برای مناطق مختلف، متفاوت است.

سیستم کنترل که می تواند شامل تابلو و برد برق، مانیتور ولتاژ و سنسورهای هشدار و روشن/ خاموش خودکار باشد هم یکی دیگر از بخش هایی است که در دیزل ژنراتور وجود دارد.

رادیاتور و سیستم خنک کننده نیز مهم است. این سیستم می تواند گرمای تولید شده حاصل از عملکرد قطعات را از سیستم خارج کند و دمای قطعات را کاهش دهد.

باتری به کار رفته در دیزل ژنراتور می تواند برای روشن کردن اولیه موتور استفاده شود. این باتری باید بتواند انرژی اولیه را تامین کرده و موتور را راه بیاندازد.

دیزل ژنراتور چیست و چگونه کار می کند؟

شاسی دیزل ژنراتور

بدنه یا شاسی آخرین قسمت مهم در این دستگاه ها است. بدنه فلزی غالبا بسیار محکم طراحی می شود تا بتوان از دیزل ژنراتور در محیط های مختلف و برای مدت زمان طولانی استفاده کرد.

تفاوت دیزل ژنراتور با ژنراتور بنزینی چیست؟

دیزل ژنراتور و ژنراتورهای بنزینی به صورت کلی در نوع سوخت مصرفی با هم تفاوت دارند. بسیاری از افراد نیز گمان می کنند که صرفا همین مورد است که تفاوت این دو دستگاه را می سازد. با این حال چند تفاوت مهم بین این دو دستگاه وجود دارد که در نهایت با دانستن آن ها به سوال دیزل ژنراتور چیست، بهتر می توانیم پاسخ دهیم.

ویژگی دیزل ژنراتور ژنراتور بنزینی
نوع سوخت گازوئیل بنزین
مصرف سوخت کمتر بیشتر
دوام بیشتر کمتر
صدا بلند کم
کارایی کاربردهای صنعتی و دائمی کاربرد خانگی و موقت

کاربردهای دیزل ژنراتور چیست؟

اگر به شما بگویند دیزل ژنراتور چیست و چه کاربردهایی دارد، چه جوابی می توانید بدهید؟ اگر خریدار این محصول هستید، باید بدانید که این دستگاه چه باری را از دوش شما می تواند بردارد؛ اگر فروشنده باشید نیز باید به خریدار توضیح دهید که برای چه چیزی پول صرف می کند. مهم ترین کاربرد دیزل ژنراتور تولید برق است. اما در مکان های زیر بیشترین کارایی و استفاده را دارد.

کارخانجات و صنایع

اولین مورد استفاده از این دیزل ژنراتورها در کارخانجات و صنایع است. زمانی که برق قطع می شود، دستگاه های صنایع باید به کارشان ادامه دهند، دیزل ژنراتورهای فوق قوی می توانند برق دستگاه های صنعتی را تامین کنند.

ساختمان های تجاری و مسکونی

در ساختمان ها و بلوک های بزرگ، یک دیزل ژنراتور می تواند در زمان قطعی برق، انتخاب مناسبی باشد.

اردوگاه ها و معادن

در چنین مناطقی شبکه برق سراسری وجود ندارد. به همین خاطر هم در چنین مناطقی نیاز به یک دیزل ژنراتور قوی وجود دارد.

مخابرات و دیتاسنترها

برای پایداری و حفظ سیستم ها باید جریان برق همواره وصل باشد تا مشکلی پیش نیاید.

تماس بگیرید

مزیت های استفاده از دیزل ژنراتور

دانستن اینکه مزیت های دیزل ژنراتور چیست، در انتخاب نهایی شما بسیار موثر خواهد بود. موارد زیر از جمله مهم ترین مزیت های این ماشین هستند.

  • استهلاک کم و طول عمر بالا
  • توان تولیدی بالا برای محیط های صنعتی و بزرگ
  • کارکرد پیوسته و بدون قطعی
  • تعمیر آسان و راحت

معایب دیزل ژنراتور

در کنار تمامی مزیت هایی که دیزل ژنراتور می تواند داشته باشد، معایبی نیز وجود دارد.

این دستگاه آلودگی صوتی و محیطی ایجاد می کند؛ به همین خاطر نمی توان دائما از آن استفاده کرد.

وزن زیادی دارد و حجم زیادی را نیز اشغال می کند.

قیمت اولیه خرید آن زیاد است و هرکسی توان خرید آن را ندارد.

حتما نیاز به تهویه دارد، بنابراین در محیط های بسته نمی توان از آن استفاده کرد.

دیزل ژنراتور چیست و چگونه کار می کند؟

کلام پایانی

همان طور که گفته شد زندگی مدرن امروزی به جریان برق گره خورده است. در شرایطی که برق ممکن است در طول روز چندین بار قطع شود و یا آن که در بسیاری از مناطق، هنوز هم جریان برق سراسری وجود ندارد، دیزل ژنراتور یک انتخاب مناسب است. اگر نیاز به خرید این محصول دارید، میتوانید به وبسایت ما مراجعه کرده و از سازندکو دیزل ژنراتور مورد نیاز خودتان را تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انواع دیزل ژنراتور

انواع دیزل ژنراتور

انواع دیزل ژنراتور در بازار وجود دارند که هر کدام می توانند برای یک سری از محیط ها گزینه مناسبی باشند. به طور کلی ژنراتورها

ادامه مطلب »

دریافت مشاوره خرید

برای دریافت مشاوره فرم را پر کنید مشاورین ما در کوتاه ترین زمان ممکن با شما تماس میگیرند.